4 τρόποι για να παρακολουθείτε το χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου

MyIP.gr το χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου

Όταν διευθύνετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, κάθε δευτερόλεπτο μετράει — ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Διαβάστε 4 τρόποι για να παρακολουθείτε το χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου (και να αποτρέψετε μια πιθανή καταστροφή).

Τι συμβαίνει όμως όταν ο ιστότοπός σας πέφτει εκτός λειτουργίας;

Αρχίζεις να χάνεις χρήματα;

Παρακάτω, θα εξερευνήσουμε, με την MyIP.gr το χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου, τι είναι, πώς συμβαίνει και πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνει στον ιστότοπό σας (ή εάν συμβαίνει, πώς μπορείτε να μάθετε από αυτό).

Ο χρόνος διακοπής λειτουργίας είναι ένας όρος που αναφέρεται στη χρονική περίοδο κατά την οποία ένα σύστημα (ή πολλαπλά συστήματα) δεν είναι λειτουργικά διαθέσιμο για χρήση.

Γνωστό και ως “διάρκεια διακοπής λειτουργίας“, ο χρόνος διακοπής διαρκεί για ορισμένο χρονικό διάστημα και δεν σας αφήνει πρόσβαση σε αυτό το σύστημα. Αυτό μπορεί τελικά να επηρεάσει την απόδοση της επιχείρησής σας.

Ο χρόνος διακοπής λειτουργίας μπορεί να συμβεί απροσδόκητα ή μπορεί να προγραμματιστεί

Απροσδόκητος χρόνος διακοπής λειτουργίας συμβαίνει συχνά όταν ένα σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω ενός μη προγραμματισμένου συμβάντος, ενώ ο προγραμματισμένος χρόνος διακοπής συνήθως προκύπτει από προγραμματισμένες προσπάθειες συντήρησης.

Ο μη προγραμματισμένος χρόνος διακοπής λειτουργίας είναι ένα κρίσιμο ζήτημα και χρησιμοποιείται πιο συχνά σε σχέση με διακομιστές και δίκτυα που έχουν καταστραφεί και αντιμετωπίζουν διακοπή δικτύου ή/και εκτεταμένες αποτυχίες επικοινωνίας.

Όταν αυτές οι αστοχίες επικοινωνίας δεν είναι προγραμματισμένες, οι γρήγορες αντιδράσεις είναι πρωταρχικής σημασίας — αυτό περιλαμβάνει για βιομηχανικές εφαρμογές, διεθνείς ιστότοπους με μεγάλη χρήση και ιστότοπους τραπεζών και οικονομικών. Το προσωπικό θα ενωθεί στις προσπάθειές του για την επαναφορά και λειτουργία αυτών των συστημάτων όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Κατεστραμμένο σύστημα

Οι ακούσιες και απρογραμμάτιστες διακοπές λειτουργίας που βιώνουν μεγάλες επιχειρήσεις και ιστότοποι (όπως αυτοί που αναφέρθηκαν παραπάνω) έχει κρίσιμο αντίκτυπο στους χρήστες των σχετικών συστημάτων. Αυτό ενισχύεται για επιχειρήσεις, τοποθεσίες και βιομηχανίες που εξαρτώνται από την παροχή 24ωρων υπηρεσιών.

Ας μάθουμε περισσότερα για την έννοια του χρόνου διακοπής λειτουργίας και τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει στους σημαντικούς παράγοντες της διεθνούς οικονομίας, καθώς και για τον αντίκτυπό του στην ατομική εμπειρία του Διαδικτύου.

Ποιος επηρεάζεται από το χρόνο διακοπής λειτουργίας;

 • Ειδήσεις και ιστότοποι αναφοράς
 • Ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Διαδικτυακές πύλες βιντεοπαιχνιδιών
 • Οργανισμοί που επεξεργάζονται ηλεκτρονικές συναλλαγές
 • Αεροπορικές εταιρείες και αεροναυπηγική
 • Η πυρηνική ενέργεια και η σχετική υποδομή της
 • Ιατρική Πληροφορική
 • Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και οι πελατειακές τους βάσεις
 • Τραπεζικά και οικονομικά
 • Χρήστες ISP

Οι επιπτώσεις του χρόνου διακοπής λειτουργίας

Τα παρακάτω είναι μερικές μόνο από τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο χρόνος διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου για οποιαδήποτε καμπάνια ψηφιακού μάρκετινγκ:

 • Μειωμένη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης
 • Μπορεί να δημιουργήσει μια συνολική αρνητική εμπειρία χρήστη
 • Μπορεί ενδεχομένως να αμαυρώσει τη φήμη και την αξιοπιστία της μάρκας
 • Χαμένα έσοδα και πιθανές ευκαιρίες πελατών

Συνήθως, ένας ιστότοπος είναι η κύρια πλατφόρμα στην οποία μια εταιρεία μπορεί να επικοινωνήσει με τους πελάτες και το κοινό της. Κάθε δευτερόλεπτο ο ιστότοπός τους δεν λειτουργεί, βιώνουν πολλές χαμένες ευκαιρίες και, τελικά, χαμένα κέρδη.

Παρακάτω, με την MyIP.gr περιγράφει πώς ο χρόνος διακοπής λειτουργίας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατάταξη των ιστότοπων. Με απλούς όρους, εξηγεί ποιες είναι οι ενέργειες της Google σε σχέση με ιστότοπους που περνούν από συστημικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Κορυφαία 4 Παραδείγματα Διακοπών

Υπό το φως των παραπάνω, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά φημισμένα περιστατικά διακοπής λειτουργίας που έχουν βιώσει μεγάλοι ιστότοποι τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γίναμε μάρτυρες διεθνούς φήμης επωνυμιών που προσπαθούσαν μανιωδώς να αποκαταστήσουν τους ιστότοπούς τους εν μέσω μεγάλης κλίμακας διακοπών λειτουργίας.

1. United Airlines

Στις 22 Ιανουαρίου 2017, η United Airlines αναγκάστηκε να σταματήσει όλες τις πτήσεις εσωτερικού λόγω μιας τεράστιας διακοπής λειτουργίας που διήρκεσε λίγο περισσότερο από δύο ώρες.

Ως η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η United Airlines αντιμετώπισε τεράστια απώλεια εσόδων και δυσαρέσκεια πελατών μαζί με την τελική απώλεια μιας πελατειακής βάσης που χρειάστηκε χρόνια για να χτιστεί.

Αυτό απλώς υπογραμμίζει πώς η διακοπή λειτουργίας του συστήματος μπορεί να είναι μια καταστροφική υπόθεση με εκτεταμένες συνέπειες.

2. Facebook

Πολλοί άνθρωποι δεν περιμένουν ότι ο εκπληκτικά τεράστιος ιστότοπος του Facebook θα καταρρεύσει ποτέ. Ωστόσο, η τοποθεσία, στην πραγματικότητα, έπεσε για πολλές τρεις ώρες μετά από μια ταραχώδη βόλτα στην τοποθεσία που είχε προηγουμένως διαρκέσει λίγο περισσότερο από δύο ημέρες.

Το αποτέλεσμα του χρόνου διακοπής λειτουργίας του Facebook ήταν μια διεθνής βάση χρηστών που δεν μπορούσαν να συνδεθούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Πρόσθεσε το γεγονός ότι, όταν οι χρήστες προσπάθησαν να συνδεθούν, εμφανίστηκαν με πληροφορίες που έκαναν να φαίνεται σαν κάποιος άλλος να ήταν ήδη συνδεδεμένος στον προσωπικό τους λογαριασμό.

Ακολούθησε μαζική υστερία

Εξάλλου, το Facebook φιλοξενεί εκατοντάδες εκατομμύρια παθιασμένους και ένθερμους χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του θρησκευτικά.

Ωστόσο, μέσω μιας σειράς μεθόδων ελέγχου ζημιών, το Facebook χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει μια σειρά από διαβεβαιώσεις, συμπεριλαμβανομένων ότι θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία το συντομότερο δυνατό και ότι δεν είχε παραβιαστεί κανένας λογαριασμός.

3. Square

Η περίφημη διακοπή λειτουργίας του Square ανάγκασε πολλά εστιατόρια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να απομακρύνουν τους πελάτες για πάνω από δύο ώρες. Οι καταναλωτές αντέδρασαν με αγανάκτηση, καθώς οι χρήστες εξέθεταν πώς καταστράφηκαν τα σχέδιά τους για φαγητό και πώς η εμπιστοσύνη τους στην Square είχε μειωθεί αμέσως.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου διακοπής λειτουργίας των δύο ωρών, πολλές άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τρόφιμα, όπως καροτσάκια καφέ, φορτηγά τροφίμων και άλλα, αναγκάστηκαν επίσης να απομακρύνουν τους πελάτες, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Εξίσου θυμωμένοι με τους πελάτες που απορρίφθηκαν, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ήταν πολύ δυσαρεστημένοι με τη διακοπή λειτουργίας της Square.

Το αποτέλεσμα της δραματικής ιστορίας διακοπής λειτουργίας της Square ήταν μια πελατειακή βάση που απαιτούσε αποζημίωση για την απώλεια χρόνου και χρημάτων.

Ως αποτέλεσμα, η Square πολιορκήθηκε περαιτέρω από τις απαιτήσεις των πελατών εκτός από την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και το ευρύ κοινό.

4. Delta

Η Delta καθηλώθηκε κατά τη διάρκεια μιας διακοπής δικτύου που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 1.800 πτήσεις και μια τεράστια δημόσια αντίδραση που αναφέρθηκε λεπτομερώς σε διάφορους ειδησεογραφικούς ιστότοπους σε όλη τη χώρα.

Ένα τεράστιο ποσό εσόδων έχασε η Delta κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιόδου διακοπής λειτουργίας της, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα μιας από τις πιο διαβόητες περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας στην πρόσφατη ιστορία.

Πώς μπορείτε να παρακολουθείτε το χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου;

Όταν ο εξοπλισμός υφίσταται διακοπές λειτουργίας, είναι επιτακτική ανάγκη να παρακολουθείτε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας περιόδου συσκότισης. Με απλούς όρους, όταν οι κρίσιμες διεργασίες γίνονται μη λειτουργικές, δεν λαμβάνετε καμία έξοδο δεδομένων.

Παρά την έλλειψη δεδομένων που λαμβάνονται, τα δεδομένα παρακολούθησης κατά τη διάρκεια μιας περιόδου διακοπής λειτουργίας μπορούν να παράγουν πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών για μελλοντικές εφαρμογές.

Η παρακολούθηση δεδομένων χρόνου διακοπής λειτουργίας (και χρόνου λειτουργίας) για την παραγωγή αυτών των ζωτικών πληροφοριών μπορεί να επιτευχθεί με έναν από τους δύο τρόπους — αυτοματοποιημένα ή μη αυτόματα.

Ενώ η μη αυτόματη παρακολούθηση δεδομένων είναι μια επιλογή που χρησιμοποιείται συνήθως, τα δεδομένα που παράγει είναι συχνά ανακριβή και μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να χρησιμοποιηθούν με ουσιαστικό τρόπο στο μέλλον.

Στα ζητήματα που παρουσιάζονται με τη μη αυτόματη παρακολούθηση προστίθεται η πιθανότητα ανακριβούς μεταγραφής, καθιστώντας τα δεδομένα ενοχλητικά για την ακριβή μεταγλώττιση. Εξίσου προβληματικές είναι οι καταστάσεις κατά τις οποίες τα γεγονότα δεν ανατίθενται, με αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανότητα αποτελεσματικής ιεράρχησης των εργασιών.

Συμβουλές για την παρακολούθηση δεδομένων διακοπής λειτουργίας

1. Διαχωρίστε τις περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας σε μεγάλες ή μικρές στάσεις

Οι μικρές στάσεις θεωρούνται συνήθως περίοδοι διακοπής λειτουργίας που δεν υπερβαίνουν τα πέντε λεπτά και δεν απαιτούν συντήρηση. Παραδείγματα μικρών στάσεων μπορεί να περιλαμβάνουν καταστάσεις όπως προβλήματα με αισθητήρες, εμπλοκές ή τον εξοπλισμό που χρειάζεται μικρές ρυθμίσεις.

Οι περίοδοι διακοπής λειτουργίας που υπερβαίνουν τα πέντε λεπτά ταξινομούνται ως μεγάλες διακοπές και συνήθως θεωρούνται είτε ως αλλαγή είτε ως βλάβη.

2. Αναθέστε λόγους για επεισόδια διακοπής λειτουργίας

Μετά από περιόδους διακοπής λειτουργίας, η πηγή του προβλήματος πρέπει να εντοπιστεί και να προσδιοριστεί κατάλληλα για μελλοντική επίλυση προβλημάτων.

Ορισμένα συστήματα επιθεωρούν αυτόματα τους κωδικούς σφάλματος για να προσδιορίσουν και να ορίσουν τους λόγους για τα επεισόδια διακοπής λειτουργίας.

3. Αναγνωρίστε τα Χαρακτηριστικά Συμβάντος Διακοπής λειτουργίας

Υπάρχει μια εξαιρετικά συγκεκριμένη λίστα άλλων δεδομένων που πρέπει να συλλεχθούν για να καταστήσουν χρήσιμες πληροφορίες για το χρόνο διακοπής λειτουργίας, όπως:

 • Περιοχή διαδικασίας
 • Γραμμή παραγωγής
 • Αριθμός μηχανήματος
 • Όνομα μηχανήματος
 • Κωδικός προϊόντος
 • Ονομασία προϊόντος
 • Κωδικοί σφαλμάτων μηχανήματος ή σφαλμάτων
 • Διάρκεια εκδήλωσης(ων)
 • Χρόνος παραγωγής
 • Αριθμός βάρδιας

4. Εξετάστε τις υπηρεσίες παρακολούθησης απόδοσης ιστότοπου από κορυφαίες εταιρείες

Κάθε δευτερόλεπτο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου αυξάνει την πιθανότητα απώλειας χρημάτων, πελατών και αμαύρωσης της εικόνας μιας επωνυμίας. Ιστότοποι που είναι επανειλημμένα απρόσιτες και, ακόμη χειρότερα, δεν είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες επί πληρωμή σε πελάτες, είναι ο όλεθρος πολλών διαδικτυακών εταιρειών.

Ως αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες παρακολούθησης απόδοσης ιστοτόπων έχουν εκτιναχθεί σε δημοτικότητα, με πολλές να προσφέρουν μια σειρά από κρίσιμες υπηρεσίες, όπως παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας, ανάλυση βασικής αιτίας, ενοποίηση API και Δοκιμή συνθετικής αλληλεπίδρασης.

Σήμερα, υπάρχουν τέσσερις κορυφαίες υπηρεσίες παρακολούθησης της απόδοσης ιστοτόπων που είναι ένα κομμάτι πάνω από τις υπόλοιπες. Προσφέροντας στους ιδιοκτήτες ιστοτόπων μια ευρεία γκάμα από premium υπηρεσίες, αυτοί οι ιστότοποι all-in-one παρέχουν τεράστιο βαθμό ασφάλειας και άνεσης.

Πώς να προστατέψετε τον ιστότοπό σας από διακοπές λειτουργίας

Ο χρόνος διακοπής λειτουργίας μπορεί να έχει επιζήμιο αντίκτυπο σε οποιαδήποτε επιχείρηση, επομένως είναι απαραίτητο να έχετε κάποια μορφή προστασίας ή ασφάλειας σε περίπτωση που συμβεί στην επιχείρησή σας.

Ο συνδυασμός ενός CDN (δίκτυο παράδοσης περιεχομένου) με έναν κεντρικό υπολογιστή αντιγράφων ασφαλείας και τη διαχείριση DNS μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ιστότοπού σας από μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη διακοπή λειτουργίας.

CDN: Αυτό το δίκτυο θα αποθηκεύσει και θα παραδώσει αποτελεσματικά όλο το αποθηκευμένο στην κρυφή μνήμη περιεχόμενο από τον ιστότοπο, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα αποτελεσματικό μέσο για την προστασία του από την εμφάνιση οποιουδήποτε βραχυπρόθεσμου χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Backup Hosting: Συνιστάται η δημιουργία ενός δευτερεύοντος λογαριασμού φιλοξενίας με μια ξεχωριστή εταιρεία φιλοξενίας και μια που βρίσκεται σε διαφορετικό διακομιστή. Αυτό μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο αντίγραφο ασφαλείας εάν ο κύριος λογαριασμός ή ο διακομιστής σας αντιμετωπίζει διακοπές λειτουργίας.

Διαχείριση DNS: Υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες που μπορούν να αρχίσουν αυτόματα να δρομολογούν την κίνηση από τον ιστότοπο σε έναν δευτερεύοντα διακομιστή για να αποφευχθούν περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας.

Οι υπηρεσίες παρακολούθησης ιστοτόπων, όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, είναι επίσης καλές υπηρεσίες που μπορείτε να επωφεληθείτε και πολλοί θα μπορούν να σας ειδοποιούν μέσω email ή μηνυμάτων κειμένου εάν ο ιστότοπος καταρρεύσει.

Συμπέρασμα

Ο ιστότοπος μιας εταιρείας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνεχούς επιτυχίας της. Μέσα από τις πολλές σύγχρονες περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας, έχει καταστεί απολύτως σαφές ότι ο χρόνος διακοπής είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα για να αποφευχθούν μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά τα έσοδα, την ικανοποίηση των πελατών και την αφοσίωση των πελατών.

Ευτυχώς, μεγάλες εταιρείες web hosting, όπως η MyIP.gr, έχουν κατανοήσει την κοινότητα του χρόνου διακοπής λειτουργίας και τις συνακόλουθες επιπτώσεις του και έχουν παράσχει στους ιδιοκτήτες ιστοτόπων έναν τρόπο, τουλάχιστον, να μετριάσουν πιθανές ζημιές κατάταξης μέσω του μηχανισμού ανίχνευσης της μηχανής.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.