Μπορώ να πάω διακοπές στη Σαντορίνη; Συμβουλές για τον Κορονοϊό

μπορώ-να-πάω-διακοπές-Σαντορίνη-συμβουλές-Κορονοϊό

Μπορώ να πάω διακοπές στη Σαντορίνη; Συμβουλές για τον Κορονοϊό

 

Όλοι όσοι ετοιμάζονται για διακοπές στη Σαντορίνη – Santorini private tour – φοβούνται ότι τα σχέδιά τους ενδέχεται να χαλάσουν μετά την ενημέρωση την πρόσφατη ενημέρωση ότι θα ληφθούν νέα μέτρα για τον Κορονοϊό.

Παρόλο που τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι ελάχιστα, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις διακοπές στη χώρα.

Η Ελλάδα υποδέχεται επί του παρόντος Βρετανούς τουρίστες – παρόλο που οι τουρίστες φοβούνται ότι αντιμετωπίζουν περιορισμούς καραντίνας της τελευταίας στιγμής μετά την Ισπανία

Διακοπές στη Σαντορίνη – Συμβουλές για τον Κορονοϊό

 

Ενώ η χώρα εξακολουθεί να έχει χαμηλότερα κρούσματα Covid-19 σε σύγκριση με άλλα μέρη διακοπών, οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί από την 1η Ιουλίου όταν άνοιξαν τα σύνορα για διεθνείς τουρίστες.

Ενώ οι διακοπές στην Ελλάδα δεν έχουν απαγορευτεί, οι Βρετανοί εξακολουθούν να ακυρώνουν τις διακοπές τους λόγω φόβων καραντίνας.

 

Ο Paul Charles, ιδρυτής της εταιρείας ταξιδιωτικών συμβούλων PC Agency, δήλωσε στην εφημερίδα “The Times“: “Έχουμε ακούσει πολλές ακυρώσεις για διακοπές στη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά για την Ελλάδα ο τουρισμός κυλά ομαλά.”

“Ο Dominic Raab είπε ότι δεν θα διστάσουν να εισαγάγουν μέτρα καραντίνας σε άλλες χώρες και αυτό απλώς θέτει φόβο στους ανθρώπους.”

 

Οι Βρετανοί πρέπει να συμπληρώσουν Έντυπα Εντοπισμού Επιβατών πριν ταξιδέψουν στην Ελλάδα

 

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για διακοπές στη Σαντορίνη:

 

Ποιες είναι οι τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ελλάδα; Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν συμβουλεύει τους πολίτες του να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Απεναντίας, θεωρούν ότι οι πολίτες πλέον είναι πιο υπεύθυνοι για τη ζωή τους και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μπορούν να έρθουν στη Σαντορίνη και να χαρούν άφοβα τις διακοπές τους.

Αυτό υπόκειται σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής, επομένως οι ταξιδιώτες προειδοποιούνται να μείνουν ενημερωμένοι με τις τρέχουσες συμβουλές.

Οι τρέχουσες συμβουλές αναφέρουν: “Από τις 4 Ιουλίου, η Ελλάδα εξαιρείται από τις συμβουλές της FCO για όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια. Αυτό βασίζεται στην τρέχουσα αξιολόγηση των κινδύνων Covid-19.

 

Θα πρέπει οι τουρίστες να μείνουν σε καραντίνα στην Ελλάδα ή όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο;

 

Δεν υπάρχουν περιορισμοί καραντίνας κατά την είσοδο στην Ελλάδα ή την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις εισόδου κατά την άφιξη στην Ελλάδα. Οι Βρετανοί θα πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν ταξιδέψουν.

Η Ελλάδα επιβάλλει λίγους περιορισμούς στους τουρίστες καθώς τα ξενοδοχεία και τα αξιοθέατα είναι ανοιχτά και τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Στη συνέχεια θα σταλεί ένας κωδικός QR που πρέπει να εμφανίζεται στο αεροδρόμιο μετά την αποβίβαση. Η αποτυχία συμπλήρωσης της φόρμας θα μπορούσε να οδηγήσει σε απόρριψη ή πρόστιμο 500 ευρώ, με μια ομάδα τουριστών να υποχρεωθεί να πληρώσει το πρόστιμο νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η τυχαία δοκιμή είναι επίσης σε λειτουργία – η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια περίοδο αυτο-απομόνωσης εάν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Ποιοι άλλοι περιορισμοί ισχύουν στην Ελλάδα;

 

Οι τουρίστες που φτάνουν στα νησιά θα υποδέχονται μέλη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που θα διεξάγουν επιτόπιες δοκιμές για τις εισερχόμενες αφίξεις.

Οι μάσκες προσώπου είναι επίσης υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, και συνιστώνται σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Τα ξενοδοχεία, τα αξιοθέατα και τα καταστήματα είναι ανοιχτά για τους τουρίστες, αλλά πάντα παίρνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις προστασίας.

 

Πραγματοποιούνται πτήσεις προς Ελλάδα;

 

Οι πτήσεις προς την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά ξεκίνησαν κανονικά από την 1η Ιουλίου 2020. Η κίνηση προς Σαντορίνη είναι σταδιακά αυξανόμενη και αναμένεται να κορυφωθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, για τους τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να λειτουργούν ξανά για εσωτερικές πτήσεις και προς Ελλάδας στις 15 Ιουλίου. Οι Ryanair, easyJet, Jet2 και Wizz Air έχουν ξαναρχίσει πτήσεις προς την Ελλάδα.

 

Μόνο Σαντορίνη για διακοπές!

 

Μια άνευ προηγουμένου ηρεμία υπάρχει στο νησί της Σαντορίνης, καθώς η πανδημία του Κορανοϊού είτε προκάλεσε φόβο για τους τουρίστες, είτε οι επισκέπτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω περιορισμών στις αντίστοιχες χώρες τους.

Στα Φηρά, λείπει η ουρά εκατοντάδων τουριστών που παρατάσσονται για το τελεφερίκ, δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση για να βρείτε τραπέζι σε εστιατόριο και τα σοκάκια δεν είναι γεμάτα με ανθρώπους.

Φυσικά αυτό δεν είναι αρνητικό, καθώς μπορείτε να απολαύσετε τις ομορφιές της Σαντορίνη πιο ευχάριστα και να κανονίσετε περιηγήσεις σε όλο το νησί με Santorini daily tours.

 

Μια εντελώς διαφορετική σκηνή στη Σαντορίνη από τα προηγούμενα χρόνια

 

Κανονικά το νησί είναι γεμάτο με εκατοντάδες, να μην πω χιλιάδες επισκέπτες, ιδίως το καλοκαίρι! Νωρίτερα φέτος η Condé Nast Traveller (CNT) χαρακτήρισε τη Σαντορίνη ως ένα από τα πιο «όμορφα νησιά του πλανήτη».

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι συρρέουν στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης ετησίως. Ένας επισκέπτης του νησιού, που κάνει διακοπές στο νησί από μικρό παιδί, είπε στο CNN ότι «είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να απολαύσουν μια διαφορετική Σαντορίνη, πιο ήρεμη και πιο ρομαντική. Μια Σαντορίνη από το παρελθόν.»

«Ήμουν στο νησί για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με μια ομάδα συμμαθητών, για πρώτη φορά οι γονείς μας μας άφησαν να φύγουμε μόνοι μας. Το λάτρεψα και συνεχίσαμε για 25 συνεχόμενα χρόνια. Η Σαντορίνη έγινε η ετήσια καλοκαιρινή μας απόδραση. Μια Σαντορίνη χωρίς τα εκατοντάδες άτομα και αυτοκίνητα, μια Σαντορίνη πιο ήσυχη και πιο αγνή. Ένα νοσταλγικό ταξίδι στη νεολαία μου», συνέχισε.

Μία αρχιτέκτονας που διαχειρίζεται ένα μικρό τουριστικό κατάλυμα, σημείωσε επίσης ότι «Πρέπει να δούμε κάθε δυσκολία ως ευκαιρία. Έτσι, ακόμη και τώρα, η Σαντορίνη είναι μια ευκαιρία για τους επισκέπτες που θα έρθουν για πρώτη φορά να το γνωρίσουν με ασφάλεια, χωρίς ουρές, χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι τιμές φέτος είναι μια ευκαιρία για νέους πελάτες να έρθουν στο νησί. Να κάνουν νέους φίλους που κάποιοι ίσως δίστασαν να έρθουν λόγω της εισροής ανθρώπων τα τελευταία χρόνια και των τιμών του.

Μια άλλη διαφορά είναι το να βλέπεις την «θέα» χωρίς να παρεμποδίζεται από κρουαζιερόπλοια που φέρνουν εκατοντάδες ταξιδιώτες στο νησί.

Η Ελλάδα άνοιξε στον τουρισμό μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον Κορανοϊό

 

Όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στην Ελλάδα πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) τουλάχιστον μία ημέρα πριν από την άφιξη, παρέχοντας πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση όπου θα διαμείνουν και την αναμενόμενη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων. Οι πληροφορίες στη φόρμα αποτελούν βασικό στοιχείο του σχεδιασμού της χώρας για προστασία από την πανδημία και την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι «Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει πολύ καλά στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι. Η μάχη μπορεί να έχει κερδηθεί, αλλά όχι ο πόλεμος.

Σε σχέση με τις διαφημιστικές ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού, ο υπουργός είπε ότι «τα επόμενα βήματα του υπουργείου αφορούν την προώθηση της Ελλάδας μέσω διαφήμισης. Αρχικά καινοτομήσαμε με την παγκόσμια πρωτοποριακή καμπάνια «Greece From Home», προχωράμε με το «Endless Greek Summer» και το «Destination Greece Health First» αλλά και με διαφημιστικές εταιρείες, ταξιδιωτικούς πράκτορες κ.λ.π.

Στόχος μας είναι αυτές οι προσφορές να μην σταματήσουν μετά την περίοδο υψηλής ζήτησης, αλλά να συνεχίσουν ακόμη και το χειμώνα. Ο στρατηγικός μας στόχος, εξάλλου, είναι η παράταση της τουριστικής περιόδου – εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες υγείας. Μια επιτυχία θα είναι να ακολουθήσουμε ένα 12μηνο τουριστικό μοντέλο.

Δείτε περισσότερα για Santorini Tours:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.